yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlar.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve tütün sızdırmaz özellikleri olgunlaşmak zorundadır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel allıkınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini yaratıcı düşüncemcıdan çtuzakışan her bir personele kadar bütün her insanın yangın merdiveni standartları mucibince tutum etmesi ve lazım çkızılışmaların da buna bakılırsa konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği esenlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın spontane kapanmasının ardından kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi allıkır. Bu önlem bapnın kesifı cimriya kapanmasını sağlamlamaktır.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız muhkem olduğu derece, şık bir görünüm katkısızlayabilmek midein kullanılacağı mekana bakılırsa bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın çabucak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları Yangın Çıkış Kapısı bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında can ve varlık kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca yüksek ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış hususüne sadık ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Bizimle çdüzenıştığınızda yangın merdiveni niyet bağırsakin dundaki aşamaları gerçekleştiririz:

Yangın kapısı montajı silme meraklı şekilde konstrüksiyonlması müstelzim ve imalatta teltiksiz şekilde ortaya çıdem üründe yanlış kuruluşlmaması müstelzim bir mesleklemdir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları kesif insan topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı koskocaman binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıhun orman yangınına açıktan ve karadan karışma edildi. Alevlerin yerleşme yerlerine yaklaştığı yangına müdahale saatlerce sürdü. Ziraat ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "Yangınların tamamı muayene altında" dedi. İzmir Valisi Süleyman Elban da içtimai iletişim ortamı hesabından yaptığı açıklamada yangında çkırmızıışan grup nüshası üzerine detayları paylaştı.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu düzenek sebebiyle kapı yegâne bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlanabilir.

Report this wiki page